INGREDIENTEN
115 g pure chocolade in stukjes,
150 gram boter,
45 ml melk,
150 g suiker,
3 eieren,
200 g zelfrijzend bakmeel,
1 el cacaopoeder.
VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR:
50 g pure chocolade in stukjes,
225 g gezeefde poedersuiker,
50 g boter of margarine,
3 el melk of slagroom,
1 el vanille-essence
Voorbereiding
Maak eerst de twee taarthelften: doe de chocolade en de melk in een pannetje met dikke bodem en verwarm zachtjes tot de chocolade zacht is. Neem van het vuur en roer glad. Zorg ervoor dat het niet te veel afkolt. Klop boter en suiker schuimig, voeg een voor een de eieren toe. Roer nu het chocolademengsel er doorheen. Zeef meel en cacaopoeder boven het beslag en spatel het er door heen. Schep het mengsel in twee springvormen van 18 cm doorsnede.Zorg dat de bovenkanten gladgestreken zijn. Bak 35 tot 40 minuten in een tot 180 graden voorverwarmde oven.
Maak de chocoladefudge als volgt: doe alle ingredienten voor de vulling in een pan met dikke bodem en verwarm zachtjes de inhoud tot alles is gesmolten. Haal van het vuur en roer het mengsel glad. Laat afkoelen en klop regelmatig even door.
Bereidingswijze
Stort de taarten op een rooster en laat ze helmaal afkoelen.
Wanner de fudge mooi dik is, direct de taarten mee besmeren. Bestrijk de gehele buitenkant met de rest van het fudgeglazuur.
(smulweb.nl)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten