Banoffee taart




Wat heb je nodig?
◊ 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram. Te koop bij o.a. AH en C1000)
◊ 150 gram Verkade Digestive biscuitjes
◊ 75 gram boter
◊ 3 grote bananen
◊ 250 ml slagroom
◊ 4 theelepels poedersuiker
◊ zakje Klopvast (dr. Oetker)
◊ donker chocola om over de taart te raspen (hoeft niet)


Hoe maak je het? 
Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 4 uur. Zorg dat het blije constant onder water blijft, anders kan het uit elkaar klappen. Laat het daarna afkoelen. De melk is nu in karamel veranderd. 
Doe de biscuitjes in een afsluitbaar zakje en verkruimel het met een deegroller. 
Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm. 
Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem. 


Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem. Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de klopvast toe en klop het stijf. 
Door de poedersuiker en de klopvast, zal de slagroom niet snel inzakken of waterig worden. Bedek de taart met slagroom en rasp er eventueel nog wat chocola overheen.

(girlscene.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten