Metseltaart of koekjestaart





Wat heb je nodig?

◊ 250 gram boter, haal de boter ongeveer één uur van te voren uit de koelkast
◊ 2 pakjes Petit Beurre koekjes
◊ 75 gram bastardsuiker
◊ 2 zakjes vanillesuiker
◊ 11 theelepels oploskoffie
◊ Hagelslag



Hoe maak je het?

Meng drie theelepels oploskoffie met de boter en de bastardsuiker en mix het geheel goed door elkaar. Zorg ervoor dat de crème goed smeerbaar is. 
Neem 200 cl heet water en voeg hieraan toe de overgebleven acht theelepels oploskoffie. Giet dit koffiemengsel in een diep bord.
Pak nu de koekjes (voor de eerste laag) en leg ze met de bovenkant heel even in het koffiemengsel. Leg de koekjes vervolgens op een plat bord of schaal en smeer er een laagje crème overheen.


Neem nu, voor de tweede laag, koekjes die je vervolgens aan beide kanten even doopt in het koffiemengsel.
Leg deze koekjes op de eerste laag crème en smeer daarna ook weer crème op deze koekjes.
Dit herhaal je ongeveer vijf keer. Als het goed is hou je nog crème over voor de buitenkant van de metseltaart.


Besmeer de buitenkant van de taart met de overgebleven crème.
Als dit klaar is, bestrooi je de crème met hagelslag.

De taart wordt lekkerder als je hem een dag van te voren maakt en 24 uur in de koelkast zet.

Tip: je kan ook voor de afwisseling speculoospasta gebruiken.

Eetsmakelijk!

(girlscene.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten