Taart “Zebra” recept






Ingrediënten:


Deeg:
* 200 g suiker
* 200 g boter of margarine
* 5 eieren
* 200 ml zure room (20-25%)
* 300 g bloem
* 1 pakje bakpoeder (15 gram)
* 3-4 eetlepels cacaopoeder

Crème:

* 200-300 ml zure room (30-40%)
* 150 g suiker
* 1 pakje vanille suiker


Glazuur:

* 50 g boter
* 5 eetlepels melk
* 5 eetlepels suiker
* 3 eetlepels cacaopoeder

Bereidingswijze:

Boter met suiker mengen



Eieren toevoegen en mengen



Zure room toevoegen en mengen.



Bakpoeder en bloem toevoegen en goed mengen.



Het deeg in twee gelijke delen verdelen, in een deel cacaopoeder toevoegen en goed mengen



Bakvorm beboteren. In het midden van de bakvorm 1-2 eetlepels van het donkere deeg doen.




In het midden van het donkere deeg 1-2 eetlepels witte deeg doen.



Daarna in het midden van het witte deeg opnieuw donkere 1-2 eetlepels doen, e.z.v.



Zolang doorgaan tot het deeg op is.
In de voorverwarmde tot 180°C oven plaatsen, bakken  35-40 min. Laten afkoelen en in twee horizontaal doorsnijden.



Voor de crème:

zure room opkloppen met suiker en vanillesuiker.



Eerste laag met crème smeren.



Bovenste laag erop leggen.



Voor glazuur:


Boter laten smelten. Melk, suiker en cacaopoeder toevoegen, laten koken roerend, tot glazuur begint dikker te worden.



Taart met glazuur smeren en versieren



Ik heb de taart met de suikerpoeder bestrooid en met gesmolten chocolade versierd.



Smakelijk!


(besterecepten.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten