Ingrediënten:
Deeg:
* 200 g suiker
* 200 g boter of margarine
* 5 eieren
* 200 ml zure room (20-25%)
* 300 g bloem
* 1 pakje bakpoeder (15 gram)
* 3-4 eetlepels cacaopoeder
Crème:
* 200-300 ml zure room (30-40%)
* 150 g suiker
* 1 pakje vanille suiker
Glazuur:
* 50 g boter
* 5 eetlepels melk
* 5 eetlepels suiker
* 3 eetlepels cacaopoeder
Bereidingswijze:
Boter met suiker mengen
Eieren toevoegen en mengen
Zure room toevoegen en mengen.
Bakpoeder en bloem toevoegen en goed mengen.
Het deeg in twee gelijke delen verdelen, in een deel cacaopoeder toevoegen en goed mengen
Bakvorm beboteren. In het midden van de bakvorm 1-2 eetlepels van het donkere deeg doen.
In het midden van het donkere deeg 1-2 eetlepels witte deeg doen.
Daarna in het midden van het witte deeg opnieuw donkere 1-2 eetlepels doen, e.z.v.
Zolang doorgaan tot het deeg op is.
In de voorverwarmde tot 180°C oven plaatsen, bakken 35-40 min. Laten afkoelen en in twee horizontaal doorsnijden.
Voor de crème:
zure room opkloppen met suiker en vanillesuiker.
Eerste laag met crème smeren.
Bovenste laag erop leggen.
Voor glazuur:
Boter laten smelten. Melk, suiker en cacaopoeder toevoegen, laten koken roerend, tot glazuur begint dikker te worden.
Taart met glazuur smeren en versieren
Ik heb de taart met de suikerpoeder bestrooid en met gesmolten chocolade versierd.
Smakelijk!
(besterecepten.nl)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten