Coca Cola taart





INGREDIENTEN

200 gram bloem
250 gram rietsuiker
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 ei
125 ml karnemelk
1 theelepel vanille extract
125 gram boter
2 eetlepels cacao
175 ml Coca-Cola


Voor de vulling en het glazuur

225 gram poedersuiker
30 gram boter
45 ml Coca-Cola
1 eetlepel cacao
1/2 theelepel vanille extract
50 gram, geraspt witte chocola


Voorbereiding

Meng in een kom de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout.
Klop de karnemelk, het ei en de vanille in een maatbeker.
Snij de boter in blokjes en stop in een steelpan. Zet de pan op het vuur en voeg de cacao en de Coca-Cola toe. Roer totdat de boter is gesmolten.

Bereidingswijze

Meng het botermengsel met het karnemelkmengsel.
Roer de natte ingrediënten met een houten lepel door het bloemmengsel.
Vet de vormen in en beleg de onderkant met bakpapier. Verdeel het beslag over de vormen (of gebruik dezelfde vorm twee keer).
Bak de koek 30 � 40 minuten in de oven of totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat de taartbodems 15 minuten in de vorm afkoelen. Draai de helften dan om op een rooster en trek het bakpapier eraf.


Zeef de poedersuiker.
Meng de boter, Coca-Cola en cacao in een pan en laat op laag vuur smelten terwijl je roert. Haal de pan van het vuur.
Meng de vanille door het botermengsel en gebruik een garde om de poedersuiker erdoor te kloppen.
Verdeel een kwart van het glazuur over een taartbodem. Leg de andere erbovenop en verdeel het glazuur over de taart. Laat 5 minuten staan.
Strooi de witte chocola over de taart. Zorg dat je dit doet als het glazuur nog zacht is maar niet meer heet, anders smelt de chocola. Snij de taart in stukken en serveer!

(smulweb.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten