Kruimeltaart met blauwe bessen





INGREDIËNTEN



120 GRAM KOKOSOLIE (OF ONGEZOUTEN ROOMBOTER)
130 GRAM BLOEM
135 GRAM HAVERMOUT
100 GRAM KOKOSBLOESEMSUIKER (OF WITTE BASTERDSUIKER)
40 GRAM BRUINE SUIKER
SNUFJE ZOUT
400 GRAM BLAUWE BESSEN (VERS OF ONTDOOID)
40 GRAM WITTE BASTERDSUIKER
2 THEELEPELS CITROENSAP
2 THEELEPELS MAIZENA


Verwarm je oven op 170 graden en bedek een taartbodem met bakpapier.
Smelt de kokosolie en voeg daar de bloem, havermout, suiker (kokosbloesemsuiker en bruine suiker) en zout aan toe. Hussel goed door elkaar. Je krijgt een droog beslag, wat de bodem en crumble gaat worden.
Gebruik ongeveer de helft van het beslag als bodem en druk dit goed aan op de taartbodem, zodat ieder hoekje gevuld is. Gebruik hiervoor een lepel of spatel.
Voeg de blauwe bessen samen met de witte basterdsuiker, citroensap en maizena. Roer het rustig en goed door. Niet alle suiker hoeft opgelost te zijn, als alle bosbessen er maar wel goed mee zijn gemengd. Verdeel de bessen over de bodem.


Verdeel tot slot het laatste deel van het beslag als crumble over de blauwe bessen heen. Laat het als brokjes en kleine stukjes koek vallen over de bosbessen, zodat je een echte crumble-laag krijgt.
Zet de taart ongeveer 45 minuten in de oven. Houd de bovenkant goed in de gaten, zodat het niet zwart wordt, maar goudkleurig. Is de kruimeltaart met blauwe bessen klaar, laat hem dan minstens drie kwartier afkoelen.

(culy.nl)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten