Chocolade fudge taart







Chocolade taart: Wat heb je nodig: 
200 gram boter
200 gram pure chocolade
100 gram melk chocolade
4 eieren
200 gram donkere basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
½ eetlepel zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij de boter in stukjes en doe ze in een steelpannetje. Zet het vuur alvast laag aan en voeg hier in kleine stukjes de chocolade aan toe. Je kunt alvast beginnen aan het volgende onderdeel. Als je ondertussen maar wel een paar keer goed door de chocolade roert.
-Doe de basterdsuiker in een beslag kom. Voeg daarbij de zout en de eieren toe. Mix dit ongeveer 1 minuut goed door elkaar. Is de chocoladeboter helemaal gesmolten haal het dan van het vuur en voeg dit erbij. Mix dit met de mixer tot het goed door elkaar zit. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. En mix dit nog 3 minuten totdat er een luchtig mengsel ontstaat.
Vet de bakvorm in.
Doe de chocoladebeslag in de bakvorm en zet hem in de oven. Bak de taart dan in 35 minuten gaar.
Laat hem dan minsten een uur afkoelen!


Fudgecreme: Wat heb ik nodig:
250 gram boter
300 gram poedersuiker
200 gram pure chocolade
2 eetlepels cacaopoeder
100 gram creme fraiche

Bereidingswijze:

Terwijl de taart in de over staat, gaan we verder met de crème. Doe de boter in een bak en mix dit toch je klontjes krijgt. Voeg daarna de poedersuiker toe. Roer de poedersuiker door de boter. Doe dit alsjeblieft niet met de mixer, tenzij je van schoonmaken houd. Want je hele keuken komt onder te zitten.
Doe in een steelpannetje een laagje water. En zet er een bakje in. Zorg dat deze niet volloopt met water en ook niet tijdens het bereiden van de chocolade. (au bain-marie) Zet het op een gemiddeld vuurtje. En voeg de chocola daar aan toe. Zorg dat dit smelt en dat je geen klonten meer hebt.
Is het helemaal gesmolten. Voeg het dan toe aan de poedersuiker en boter. Hierbij mag je ook de cacaopoeder en de crème fresh aan toevoegen. Mix dit met een mixer goed door elkaar en zorg dat je geen klontjes boter meer ziet. Het liefst 4 minuten op een gemiddelde stand.


                                   


 Afwerking: Wat heb je nodig:
– Pure of melk hagelslag, vlokken of andere versieringen.
(Hoe je het versiert is helemaal naar eigen wens. Je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt. Ik zal even vertellen hoe ik het heb gegaan. Dit betekend niet dat jij het ook zo moet doen. Laat je creaties gaan.


Bereidingswijze:

Als de taart goed is afgekoeld. Snijd je hem horizontaal doormidden. En smeer het onderste deel in met de fudgecréme. Je kunt de dikte zelf bepalen. Leg daarna het andere helft er weer op.
Smeer de buitenkant ook helemaal in en zorg dat het een beetje gelijk is.
Omdat de taart niet zo heel dik is, kun je de zijkant niet zo goed bedekken. Maar als je er goed tegen aandrukt dan blijft het wel zitten.
Als je de zijkant helemaal hebt gehad met vlokken kun je de bovenkant bestrooien met hagelslag.


Tips:

Je zou er boven op nog een aantal toefjes slagroom aan toe kunnen voegen, of gewoon een toef er naast serveren.
Je kan de taart zelf ook 2 keer maken zodat je een dikkere taart kan maken. En dan doe je tussen de twee taarten fudgecréme. Voor bijvoorbeeld een bijzonder feestje of als cadeau. Dan kan je hem ook nog leuker versieren met fondant of marsepein.
Neem niet te enthousiast een groot stuk want geloof me, het is heeeel machtig.
2 dagen houdbaar.


(lilandmommy.nl/Lilian/blog)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten