Hollandse Mokkataart





Ingrediënten


125 g Koopmans Bakkers Cakemeel
125 g kristalsuiker
5 eieren (kamertemperatuur)
voor de roomvulling:
70 g Mix voor Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
125 ml slagroom
175 ml water
voor decoratie:
- Nougatine (Dr. Oetker)
- choco vlokken
voor de mokkavulling:
1 zakje Mix voor Luchtige Botercrème (Dr. Oetker)
100 g zachte roomboter
125 ml koude melk
2 el oploskoffie


Keukengerei
Springvorm (26 cm)
mixer met garden
groot broodmes of taartzaag
Spuitzak


Zorg ervoor dat de beslagkom en garden vetvrij zijn. Dit kan door ze schoon te maken met een beetje citroensap.
Beboter de springvorm en bestuif deze met Bakkers Cakemeel of gebruik Dr. Oetker Bakspray.
Klop de eieren met de suiker in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Zeef het Bakkers Cakemeel en schep dit voorzichtig door het beslag.
Schenk het beslag in de springvorm en bak het in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Verwijder voorzichtig de springvormrand en laat de taart op een rooster afkoelen.
Klop de boter met een mixer met garden luchtig.
Los de oploskoffie op in  de koude melk en voeg dit aan de boter toe samen met de Mix voor luchtige Botercrème.
Doe het water, de slagroom en de Mix voor Banketbakkersroom in een kom en meng dit met de mixer met garden op de middelste stand door elkaar.
Klop het geheel tot een luchtige mokkacrème.


Klop het geheel op de hoogste stand in één minuut tot een glad mengsel.
Snijd de taart met een groot broodmes horizontaal doormidden.
Bestrijk de onderste helft van de taart met een dun laagje mokkacrème en de Banketbakkersroom.
Leg de bovenste helft van de taart er bovenop en bestrijk de bovenkant en de zijkant van de taart met de mokkacrème.
Decoreer de zijkant van de taart met nougatine.
Doe de overgebleven mokkacrème in een spuitzak en versier de taart met de mokkacrème.
Maak de mokkataart helemaal af met de chocolaatjes.


(koopmans.com)

1 opmerking: