Ingrediënten
1 pak Koopmans Havermoutappeltaart
150 g margarine/boter (zacht, op kamertemperatuur)
1 ei
50 g kokos
sap en rasp van 1 citroen
3 a 4 peren
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml water
1 decoratiestift pure chocolade (Dr. Oetker)
Keukengerei
Springvorm 24 cm
Mixer met garden
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker)
Klop het ei in een kommetje met een vork los.
Roer de boter zacht in een beslagkom.
Voeg ½ deel van het losgeklopte ei, de geraspte kokos en de mix toe; houd één eetlepel van de mix achter voor de perenvulling.
Mix het geheel tot een grof kruimelig deeg. Indien de kruimels te fijn blijven, voeg dan nog een eetlepel ei toe. Meng dit met de eetlepel mix en de rest van het losgeklopte ei.
Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren doormidden. Breng 1 liter water met sap en rasp van 1 citroen aan de kook en laat de perenhelften 1 minuut op laag vuur intrekken. Haal uit het citroenwater en laat afkoelen.
Doe 400 ml water, de mix voor banketbakkersroom en de rest van het losgeklopte ei in een kom en meng het geheel met een mixer met garden op de middelste stand. Klop het geheel een minuut tot een glad mengsel en laat de banketbakkersroom vervolgens circa 5 minuten opstijven in de koelkast.
Doe ⅓ deel van het kruimeldeeg onder in de springvorm en druk het aan. Vorm met ⅓ van het kruimeldeeg een opstaande rand van 3-4 cm.
Verdeel de banketbakkersroom over de vorm en verdeel vervolgens de perenhelften over de room.
Strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling.
Bak de perentaart in 50-60 minuten goudbruin en krokant.
Maak met de tube chocolade mooie streepjes over de peren.
Laat de havermout perentaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
(koopmans.com)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten