De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!



INGREDIENTEN 8 PERSONEN


1 pakje cafe noir
100 gram gesmolten boter
6 blaadjes gelatine
anderhalve dl sterke koffie
100 gram suiker


3 el whisky
250 ml slagroom
200 gram MonChou
2 dl vanillevla
mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.


Bereidingswijze


Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker.
Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop anderhalve dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.


Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten