NO BAKE MALTESER CAKE




Benodigdheden:


100 gram maltesers
100 gram melkchocola
100 gram pure chocola
100 gram boter
3 eetlepels Maple Syrup (o.a. verkrijgbaar bij C1000) of andere stroop
100-120 gram biscuitjes




Bereidingswijze:


Leg een stuk vershoudfolie in een ovenschaal zodat je achteraf de malteser cake er makkelijk uit kan halen. Smelt daarna de boter, de chocola en de stroop op een heel zacht vuurtje.

Je kan dit ook in de magnetron smelten maar dan moet je wel elke 30 seconde roeren. Ondertussen verkruimel je de biscuitjes en zodra het chocolade mengsel gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe.


Roer dit goed door zodat de koekkruimels goed verdeeld zijn. Daarna voeg je voorzichtig de maltesers toe en roer je dit even snel door. Niet te lang want anders smelten de maltesers meteen.

Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze voor een paar uur in de koelkast.

Als de ‘cake’ hard is geworden, is deze klaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten