Krokante yoghurt-kaastaart met bessen





Ingrediënten 


50 g amandel (schilfers)
250 g mascarpone (light)
1 limoen (zeste en sap)
400 g jeneverbessen
4 eieren
2 blaadjes gelatine
1 tl bakpoeder
150 g bloem
1 el citroensap
100 g bessenyoghurt
4 el melk
200 g room
125 g zachte boter
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker
200 g poedersuiker



Benodigdheden
springvorm 26 cm diameter

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Verwarm de over voor op 180°C.

Rasp en pers de citroen voor zeste en sap.


Roer de boter met de suiker en vanillesuiker tot een lichte crème. Splits de eieren en voeg de eierdooiers één voor één bij het deeg. Hou de eiwitten apart.


Zeef de bloem en het bakpoeder en meng het met de melk door de crème.


Halveer het deeg en leg de ene helft in een met bakpapier beklede springvorm. Strijk glad en bak 15 minuten voor.


Klop de eiwitten stijf met het citroensap en de poedersuiker. Lepel de helft ervan over de taart en strooi er de helft van de amandelschilfers over.


Bak nog 15 minuten (onderwarmte) en haal de taart met papier uit de vorm.


Herhaal deze stappen voor de tweede helft (of bak de helften tegelijkertijd).


Rist de besjes van de steeltjes. Vermeng mascarpone, yoghurt, suiker, limoenzeste en sap. Week de gelatine in koud water. Verwarm 3 eetlepels van de crème en los er de gelatine in op. Vermeng de 2 crèmes met de besjes.


Klop de room lobbig en spatel door de afgekoelde mascarponecrème.


Leg één taartbodem terug in de springvorm, lepel er de vulling in en dek af met de tweede bodem.

Laat 1 à 2 uur in de koelkast koud worden.


(libelle-lekker.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten