INGREDIËNTEN
DE CAKE:
300 GRAM BOTER
300 GRAM DONKERBRUINE BASTERDSUIKER
5 EIEREN
225 GRAM ZELFRIJZEND BAKMEEL
75 GRAM CACAO
3 EETLEPELS NESQUIKPOEDER
200 ML VOLLE MELK
GLAZUUR:
125 GRAM PURE CHOCOLADE
50 GRAM NESQUIKPOEDER
350 GRAM POEDERSUIKER
4 EETLEPELS MELK
MALTESERS OM TE GARNEREN
Verwarm je oven voor op 180 graden en beboter twee springvormen met een doorsnee van 20 centimeter. Klop de boter en suiker samen tot je een luchtig mengsel hebt en voeg vervolgens één voor één de eieren al kloppend toe.
Voeg de bloem, cacao, Nesquikpoeder en melk toe. Verdeel het mengsel in twee delen en giet in de springvormen, bak de cakes in 45 minuten gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de cakes 10 minuutjes afkoelen en haal ze uit de vorm om verder af te koelen. Smelt de boter, chocolade en Nesquikpoeder samen in de magnetron. Mix er de poedersuiker en melk door.
Maak de taart door de helft van het glazuur tussen de twee cakes te doen en de rest bovenop. Garneer met maltesers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten