Aard­bei-ki­wit­aart





Ingrediënten


50 g boter
200 g tarwebiscuits
2 el aardbeienjam
4 eieren
100 g suiker
16 g vanillesuiker (zakje à 8 g)
65 g bloem


250 ml melk
250 ml slagroom
250 g aardbeien
2 kiwi's

Keukenspullen
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden


Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor. Verdeel in de taartvorm het kruimeldeeg over de bodem en wanden en druk goed aan. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).
Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 min. tot een dik en romig mengsel. Zeef de bloem en spatel door het eimengsel. Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook en klop in kleine scheutjes door het eimengsel.


Schenk het mengsel terug in de pan en laat al roerende op zacht vuur binden tot een dikke vla. Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen, roer regelmatig.
Maak de aardbeien schoon en halveer. Snijd de kiwi in plakken. Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem. Leg op de ene helft van de taart de aardbeien en op de andere helft de plakjes kiwi. Laat de taart in koelkast in ca. 30 min. opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten