Frisse limoen- kokos cake





Ingrediënten:


Voor het beslag:
250 g       bloem
1 zakje     Dr. Oetker Backin Bakpoeder
rasp van een limoen
3          eieren


150 g        zachte boter
150 g        yoghurt, mager
100 g        kokosrasp
250 g        poedersuiker

Voor het glazuur:
170 g       poedersuiker
50 ml       water
100 ml     limoensap



Bereiding

Oventemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd) / Heteluchtoven: 160 °C (niet voorverwarmd) / Gasoven: stand 2-3 (niet voorverwarmd) / Baktijd: 45 minuten

Meng de bloem met het bakpoeder. Zeef het boven een afsluitbare schaal (inhoud minimaal 3 liter). Voeg de suiker en limoenrasp toe en meng het geheel. Voeg de eieren, boter (afgekoeld) en yoghurt toe. Plaats het deksel op de schaal. Schud het geheel krachtig door, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Spatel de gemalen kokos door het deeg. Meng het geheel nog een keer goed door, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn en er niets aan de zijkant van de schaal blijft hangen.


Vet een tulbandvorm in en bestuif het met een beetje bloem. Doe het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm op een rooster en schuif het in de oven. Bak de cake.

Doe limoensap, suiker en water in een pan. Zet de pan op laag vuur en laat de suiker onder goed roeren smelten. Laat de siroop ongeveer twee minuten koken, zonder te roeren.

Zet de tulband op een bakblik en besprenkel het met de warme siroop. De siroop die naast de tulband valt kunt u weer opnieuw over de tulband gieten. Ga net zo lang door tot alle siroop door de tulband is opgenomen. Laat de tulband daarna afkoelen.

Tip:

De tulband wordt feestelijker als hij na het bakken wordt gedecoreerd met schijfjes limoen en gemalen kokos.

(oetker.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten