Verjaardagstaart






Ingrediënten:


Voor het deeg:
1 bereiding voor Dr. Oetker Biscuit
4 eieren
50 ml melk



Voor de vulling:
4 eetl. confituur (aardbeien)
400 ml crème (aardbeiencrème of crème patissier)

Voor de decoratie:
2 verpakking Dr. Oetker Cupcake Rolfondant wit
Dr. Oetker CupCake Rolfondant geel, groen en rood



Bereiding


Baktemperatuur en baktijd:

Elektrische oven: ca. 160°C / Hete lucht oven: ca. 150°C / Baktijd: 30 – 35 min.

Verwarm de oven voor. Doe de bereiding voor biscuit in een kom en voeg er de eieren en de melk aan toe. Meng het geheel vervolgens eerst even op de laagste stand en vervolgens ongeveer 5 minuten op de hoogste stand.

Giet het deeg in de ingevette bakvorm, strijk het glad en plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking, doe het in de springvorm en bak het in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen op een rooster en verwijder na 10 minuten de vorm.



Gebruik voor het doorsnijden van de biscuit een groot taartmes. Bestrijk de onderste helft met aardbeienconfituur. Doe de rand van de springvorm terug rond de biscuit en bestrijd deze met aardbeiencrème. Bedek deze vervolgens met de andere helft van de taart.

Rol de witte rolfondant uit tot een grote cirkel. Bestrijk de biscuit met een dun laagje aardbeiencrème. Zo blijft de fondant mooi op z'n plaats. Bedekt nu te hele taart met de rolfondant en druk lichtjes aan. Snijd het teveel aan rolfondant weg met een scherp mes.

Nu kan je de verjaardagstaart versieren met gekleurde rolfondant en andere suikerdecoraties. Gebruik telkens een beetje CupCake Topping Vanille om alles te laten kleven.


(oetker.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten