3 eieren
275 gr bloem
200 gr suiker
1 theelepel vanille-extract
250 ml slagroom
1 eetlepel bakpoeder
500 gr verse kersen, ontpit (of uit pot)
Boter om in te vetten
Poedersuiker om te bestrooien.
Materialen
Ovenschaal 20 x 30 of springvorm ca 24 cm
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een bakvorm of ovenschaal in met boter. Klop de eieren los met een mixer of garde. Voeg de suiker en vanille extract toe en klop nog 1 minuutje door.
Meng het bakpoeder met de bloem en zeef afgewisseld met slagroom beetje bij beetje bij de eieren. Mix tot een glad beslag. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel de kersen er over.
Druk ze niet in het deeg want ze zakken tijdens het bakken nog wat. Bak de cake in 40 minuten gaar. Bestrooi als hij is afgekoeld met poedersuiker.
(wroeten.nl)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten