Ingrediënten
750 gr magere kwark
250 gr aardbeien
8 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
5 eetlepels honing of agavesiroop
Blauwe bessen voor garnering
Bodem
130 gr dadels (zonder pit)
40 gr kokosolie (gesmolten)
40 gr walnoten
75 gr havermout
Materialen
Keukenmachine
Springvorm ca 22 cm
Bakpapier
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.
Maal of pureer ca. 200 gr aardbeien (bewaar er een paar voor de garnering). Doe de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water en knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Laat het mengsel iets afkoelen.
Doe de kwark in een kom en roer de gepureerde aardbeien er door. Schraap de merg uit het vanillestokje en roer samen met de honing of agavesiroop door de kwark. Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overgebleven aardbeien en wat blauwe bessen.
Wil je geen blaadjes gelatine gebruiken, probeer dan gelatinepoeder (b.v. van Jacob Hooi te koop bij de Tuinen) of gebruik agar agar.
(leukerecepten.nl)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten