Cappuccino-amaretto-taart





Voorbereiding

1.Springvorm invetten met boter en bestuiven met paneermeel.
Oven voorverwarmen op 175 graden (hete lucht 150 graden).
Boter op lage warmtebron smelten. 2 eieren, 125 gram suiker en mespunt zout met de mixer heel wit en schuimig kloppen (plm. 10 minuten). Bloem en bakpoeder (of zelfr.bakmeel) erover zeven en voorzichtig erdoor scheppen (niet roeren!). Na elkaar de gesmolten boter (niet heet! en de melk snel erdoor scheppen.


Deeg in de vorm doen en op de 2e richel van onder in de oven plm. 25 minuten bakken. 
Af laten koelen en taartbodem 2x dwars doorsnijden.


Bereidingswijze

2. 2x3 blaadjesgelatine (niet bij elkaar!) in koud water weken. Oploskoffie oplossen in heet water. 3 blaadjes gelatine uitknijpen en oplossen in de koffie. Likeur erdoor roeren.
3. 4 eidooiers en 175 gram suiker met de mixer tot crème kloppen.(Ik doe dit altijd boven een warm waterbad). Mascarpone erdoor kloppen. Rest van de gelatine uitknijpen en in een pannetje op een lage warmtebron voorzichtig oplossen. 2 eetlepels van de marcaponemassa erdoor roeren. Dan de rest van de mascarpone erdoor.


Slagroom stijf kloppen en door de mascarpone scheppen (niet te veel roeren!).
4. 1 taartbodem op een schaal leggen. Doe de springvormrand er omheen. Besprenkel met 1/3 deel van de koffie. Doe er 1/3 deel van de mascarponemassa op. Dan weer een taartbodem met koffie, dan weer mascarpone, dan weer taartbodem en als laatste mascarpone. Bestrooien met cacao!

Serveertips
Een super lekkere romige en niet!! machtige taart voor bij de koffie of thee!
Maar ook lekker als nagerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten