Wat heb je nodig?
◊ 200 gram boter
◊ 1 kleine winterpeen, dun geraspt
◊ 150 gram fijne kristalsuiker
◊ 2 eieren
◊ 200 gram zelfrijzend bakmeel
◊ 1 theelepel kaneel
◊ 125 gram blanke rozijnen
◊ 100 gram verse roomkaas
◊125 gram poedersuiker
◊ 1 zakje vanillesuiker
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de bakvorm. Smelt daarna 150 gram boter. Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een mespunt zout met een mixer of een garde door een kom. Zeef daarna het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop de kaneel erdoor. Roer vervolgens de rozijnen erdoor en giet het beslag in een bakvorm.
Bak de carrot cake in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Geen idee of het al gaar is? Je test het door in de cake te prikken met een satéstokje, het stokje moet schoon uit de cake komen.
Neem de taart uit de oven en laat het minstens 1 uur afkoelen.
Laat de rest van de boeter zacht worden (niet smelten). Roer vervolgens de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor met een mixer tot het glazuur glad is. Neem de taart uit de bakvorm en leg het op een schaal. Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit en laat het glazuur langs de rand druipen.
Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft. Het klopt dat het glazuur niet hard wordt.
(girlscene.nl)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten